Mini vacation to Bornholm

I dag er det to uger siden at jeg sammen med mine forældre og lillebror tog på miniferie til Bornholm.

Det føles som meget længere tid siden, jeg har næsten allerede glemt følelsen af at være afsted. Men jeg husker stadig at det var en dejlig tur! – Og det tror jeg at jeg vil kunne huske meget meget længe endnu!

 

Jeg husker også følelsen af ikke at ville hjem igen. Følelsen af at ville blive meget længere på Bornholm, for at kunne snuse al den dejlige forårsluft ind på >Solskinsøen<. At lytte til naturens lyde, fremfor de menneskeskabte. At mærke solstrålernes varme, på min nøgne hud. Og at mærke vinden blæse gennem mit opsatte hår.

 

Jeg ville ikke have noget i mod at kunne kalde Bornholm for mit hjem. I det mindste bare et par uger eller 3 hver sommer .. Et sommerhus på Bornholm ville være det bedste plaster på såret over ikke at skulle bo der fast, hele året. For jeg tror samtidig der ville være mange ting jeg ville savne ved ikke at bo i Odense, her hvor jeg er vokset op. Og i mit hjerte ALTID har boet.

 

– Men der må komme et andet blogindlæg om Odense, for dette skal handle om Bornholm. Yndlingsøen.

 

Tanken var, at jeg ville vise lidt flere billeder fra de første par dage fra vores skønne tur dertil.

 

Den første hele dag vi havde på Bornholm, har jeg ikke nogen billeder fra. Min mor mødtes med en gammel ven, min far og lillebror spillede fodboldgolf og jeg selv, ja jeg mødtes med Agnethe som jeg lærte at kende da jeg var på højskole lidt udenfor Randers.
Det var rigtig hyggeligt at se Agnethe igen, og hun forkælede med varm te, nybagte boller og kage. Bagefter gik vi en tur rundt i Nexø, det var rigtig fint at se lidt mere af Nexø, da jeg ikke har været der ret meget. Og vi var også inde forbi en lille sød vintagebutik, jeg købte ikke noget. Men det kan ærgre mig, for der var så mange små fine ting i den butik ..

 

Dagen efter startede dagen med morgenmad både for os, og for denne lille gråspurv.

DSCF3527

Vi havde den mest perfekte havudsigt. I Horisonten kan man lige ane Christiansø.

DSCF3554

Efter morgenmaden gik vi til havnen, for at se om der stadig var plads på båden til Christiansø, men det var der desværre ikke så selvom vi har været på Bornholm mange gange, har vi stadigvæk ikke besøgt Christiansø. Det må blive næste gang!

Her ses smukke Gudhjem fra et fint lille udkigspunkt.

DSCF3558

Derfor gik vi tilbage til feriehuset vi boede i.

DSCF3572

I stedet hoppede vi i bilen og kørte til Hammershus for at gense ruinen i det smukkeste solskin.

Skærmbillede 2015-05-27 kl. 15.08.47

Her ses udsigten fra Hammershus.

DSCF3623

Efter at have besøgt Hammershus, tog vi til Blåskinsdalen.

Skærmbillede 2015-05-27 kl. 23.29.24

Blåskinsdalen er kendt for sit særlige lys, og så er dalen det eneste sted på Bornholm hvor de blå anemoner blomstrer.

Skærmbillede 2015-05-27 kl. 23.29.34

Selvom de blomstre om foråret, var der desværre ingen blå anemoner at se da vi var forbi, men der var så meget andet smukt at se på!

DSCF3662

Vi fik sen frokost i Ekkodalshuset, og gik derefter en kort tur i Ekkodalen.
Til sidst vi tog et smut til Svaneke som sidste stop, inden vi vendte snuden hjem igen til feriehuset.

DSCF3676

English recap: I miss Bornholm. The fresh air. The warm sun. And the wind blowing in my hair.

Here’s some photos from our second day at Bornholm. The first day I spend visiting a friend in Nexø. She had made warm tea, newly baked buns and a banana cake. We went for a walk in Nexø, and stopped at a little vintage shops, there was so many great things, but I didn’t buy anything.

The next day a little bird was sitting outside our window while we were eating breakfast.
We had the most perfect 
view to the sea, and we actually could see all the way to Christiansø.
On that sunny day, we drove all the way to Hammerhus Castle. The ruins of Hammerhus Castle is today the largest of it’s kind in Northern Europe. And it’s absolute a visit worth it, if you are coming to Bornholm.

After visiting Hammershus Castle, we went for a walk in Blåskinsdalen. It’s the only place at Bornholm were the blue anemones bloom. Even though there wasn’t any, it were a beautiful walk.

We ate a late lunch near Ekkodalen, and afterwards we went for a short walk in Ekkodalen too.

Before we drove back to Gudhjem, we stopped in at Svaneke for shopping and an ice-cream, after a long day full of pretty things.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>